00:33
Артишок - Cynara scolymus
Назва українська - артішок. 
Багаторічна трав'яниста рослина заввишки до 1,5 м. В даний час культивується у всій Європі, країнах Азії. Використовуються суцвіття (кошики, квітколоже).

Діючі речовини. В суцвіття містяться вуглеводи (10-15%), білки (2-3%), вітаміни (С, B1, В2), каротин, мінеральні солі, пігменти, органічні фенокислотами (Кофеїнова, кофеінхіновая, неохлорогеновая, хлорогенова).
Зазначені речовини зумовлюють загальнозміцнюючу, жовчогінну, сечогінний, проносний, протиатеросклерозну, антігепатоксіческое дію. Артишок сприяє виведенню радіонуклідів з організму.

Застосування в косметичному догляді. Екстракт із суцвіть артишоку служить часто необхідним додаванням до поновлюючим кремів, косметичних масок, тонізуючим рідин і лосьйонам, різних рідин, який очищає шкіру.

Застосування в фітотерапевтичні практиці. Є дієтичним продуктом, який показаний людям похилого віку і страждають атеросклерозом, використовують іноді як жовчогінну і сечогінний засіб, а також для виведення радіонуклідів.

Категорія: Короткий каталог лікарських рослин | Переглядів: 1174 | Додав: krasota | Теги: Артишок | Рейтинг: 0.0/0