17:19
Диня звичайна - Meló sativus.

Назва українська - диня посівна, диня звичайна.

Назва рос. - Дыня обыкновенная

Однолітня овочеве трав'яниста рослина, поширена в Європі, Азії, Америці, Африці. Культивується через цінних для живлення плодів. Для медичних і косметичних цілей використовують стиглі плоди.

Діючі речовини. У плодах міститься цукор (до 18%), вітаміни (С, В2, В6, нікотинова, пантотенова, фолієвої кислоти, Е), пектинові, азотисті, мінеральні речовини, каротин, клітковина.
Надає загальнозміцнюючу, жовчогінну, ніжне проносне, сечогінну дію, сприяє виведенню радіонуклідів.

Застосування в косметичному догляді. М'якоть дині сприяє видаленню пігментних плям, вугрів, є живильним масою для шкіри обличчя.
М'якоть дині подрібнюють, наносять на вимите обличчя тонким шаром на 15 хв., Потім змивають теплою кип'яченою водою, обличчя просушують серветкою або фланелеві рушником і змазують індиферентним кремом.

Застосування в фітотерапевтичні практиці. Стиглі плоди дині призначають як вітамінний харчування з метою нормалізації діяльності органів травної системи, отримання проносне, жовчогінного, протівоатероматіческого ефектів.
Переглядів: 1190 | Додав: krasota | Теги: Дыня обыкновенная, Диня звичайна | Рейтинг: 0.0/0