16:21
Кунжут індійський - Sesamum indicum L.
Назва українське - кунжут індійський. Назва рос. - Кунжут индийский
Однолітня тропічне або субтропічне рослина заввишки до 2 м, вирощується в Індії, Сирії, Єгипті, Африці та інших країнах зі спекотним кліматом. Для медичних і косметичних цілей використовується насіння.

Діючі речовини. Стиглі насіння кунжуту містять до 50% полувисихающего масла, що складається в основному, з гліцеридів ліноленової і олеїнової кислот.

Застосування в косметичному догляді. Масло кунжуту індійського використовують для приготувань високоякісних кремів, лосьйонів, мила, косметичного молочка, додають масло в шампуні, живильні рідини для волосся, застосовують у парфумерії.
Для миття сухої шкіри можна користуватися кунжутним висівками, подрібненими вичавки, які залишаються після отримання олії з насіння.

Застосування в фітотерапевтичні практиці. У країнах, де вирощують кунжут, його масло використовують для лікування захворювань шкіри, травної системи.
Категорія: Короткий каталог лікарських рослин | Переглядів: 881 | Додав: krasota | Теги: Кунжут індійський, Кунжут индийский | Рейтинг: 0.0/0