Мигдаль звичайний - Prunns dulcís (Mill) DA. Webb. - 1 Жовтня 2009 - Каталог лікарських рослин - Лікувальні рослини і народна медицина
Народна медицина та лікарські рослини
Вітаю Вас Гість | RSS
Каталог рослин
Каталог лікарських рослин
Лікувальні рослини
Короткий каталог лікарських рослин [79]
Лікарські рослини використовувані в дерматології [79]
Лікарські рослини проти застуди [7]
Зображення рослин
Зображення лікарських рослин
Закладки
каталог сайтов
  • Каталог сайтов
  • Правила размещения в каталоге сайтов
  • Реклама
    Статистика
    Народна медицина » 2009 » Жовтень » 1 » Мигдаль звичайний - Prunns dulcís (Mill) DA. Webb.
    19:26
    Мигдаль звичайний - Prunns dulcís (Mill) DA. Webb.
    Назва українська - мигдаль звичайний. Назва рос. - Миндаль обыкновенный.
    Назва народна - Бабчук. 
    Субтропічних рослин, що досягає висоти 5-8 м, вирощується в середземноморському регіоні і теплих районах помірної зони. 
    Для медичних і косметичних цілей використовують ядра плодів і листя рослини. 
    Діючі речовини. Головною діючою речовиною є прозоре жовтуватого кольору мигдальне масло, одне з найцінніших для косметології, тому що не висихає і не дратує шкіру. Олія складається з гліцеридів, лінолевої і олеїнової кислот і отримують шляхом вичавки холодним способом з гірких різновидів. 
    Наявне в плодах токсичну речовину ціаністий водень не переходить в олію, а залишається в витримка. У промисловому виробництві вони найчастіше викидаються, але використовуються у фармацевтичній промисловості для отримання мигдальній води. 
    Застосування в косметичному догляді. Можна з упевненістю сказати, що природа подарувала для косметики мигдаль з його дивовижним маслом, яке найбільш підходить для змащування сухої шкіри, миття чутливої шкіри обличчя. Мигдальна олія входить до складу багатьох косметичних кремів, прекрасних лосьйонів, молочка. Мигдальні висівки (подрібнені вичавлювання) можна застосовувати у вигляді маски для дуже чутливої шкіри. У висівки додається кип'ячена вода для отримання пасти, яка накладається на обличчя на 10 хв. Потім змивається теплою водою. У таку маску рекомендується додати або ячмінні вівсяні пластівці, кілька крапель морквяного соку. 
    Застосування в фітотерапевтичні практиці. Мигдальне олія є прекрасним розчинником для приготування ліків, у тому числі екстракції діючих речовин з рослин. Мигдальні горіхи додають у кондитерські вироби. 
    При вживанні в їжу цілих насіння мигдалю гіркого можливо отруєння (особливо дітей) глікозидом амігдалин. Про це необхідно знати.

    Категорія: Короткий каталог лікарських рослин | Переглядів: 1188 | Додав: krasota | Теги: Мигдаль звичайний, Миндаль обыкновенный | Рейтинг: 4.0/3
    Реклама
    Реклама
  • Косметологічний форум
  • Косметологічний кабінет у Києві
  • Біологічний активні добавки на основі лікарських рослин
  • Форма входу

    Попередження
    При будь-якому використанні матеріалів сайту - посилання на www.fitoterapia.ucoz.ua обов'язково.
    Пошук по title
    Реклама